Steunt ook uw supermarkt 'Wees een held met statiegeld'?
'Wees een held met statiegeld' is een actie om via supermarkten geld in te zamelen voor het straatkinderproject in Peru van Stichting Los Cachorros. Los Cachorros heeft een opvangtehuis in de Peruaanse stad Ayacucho, waar veel kinderen op straat leven vanwege armoede, verwaarlozing of mishandeling. Met opvang, straatwerk en onderwijs biedt het lokale team de kinderen een kansrijke toekomst.

Doet jouw supermarkt al mee?
Staat er in jouw supermarkt nog geen collectezuil van Los Cachorros? Overtuig de winkelmanager dan om ook mee te doen met Wees Een Held Met Statiegeld!
Download hier het informatiedocument dat je kan afgeven bij jouw supermarkt. In dit document staat uitgelegd wat 'Wees Een Held Met Statiegeld' is, meer achtergronden over de actie en over Los Cachorros, en natuurlijk hoe supermarkten zich kunnen opgeven.
Deelnemende supermarkten
Klik hier om te zien waar in jouw provincie de collectezuilen geplaatst zijn.


Wees een held met statiegeld' in de supermarkt
Los Cachorros plaatst een professioneel vormgegeven collectezuil naast het emballage-apparaat in uw supermarkt.
Bij de collectezuil wordt een A4-display geplaatst met beknopte informatie over de actie.
Klanten die dat willen kunnen hun statiegeldbonnetje in de collectezuil deponeren en op een laagdrempelige manier een bijdrage leveren aan de hulp aan straatkinderen.
Eén keer per maand komt een vrijwilliger van Los Cachorros de bus legen en de bonnetjes inwisselen.Waarom doen supermarkten mee?
De voordelen voor de supermarkt-ondernemer op een rij:
'Wees een held met statiegeld' is een laagdrempelige manier om kinderen te helpen die onze steun heel hard nodig hebben.
Een vorm van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen die aansluit op uw business.
Een versterking van uw uitstraling in de lokale markt, o.a. via free publicity.
Geen kosten voor u als ondernemer: u helpt niet met een eigen donatie, maar door het geven van faciliteiten aan 'Wees een held met statiegeld'.
Geen extra werk: Los Cachorros verzorgt het plaatsen en onderhouden van de collectezuil.
Een mooi doel dat vrijwel al uw klanten aanspreekt, en een organisatie die het vertrouwen waard is.


Bovendien:
Op onze website wordt vermeld dat uw supermarkt deelneemt aan deze actie.
Bij de start van de samenwerking wordt via een persbericht onder de aandacht gebracht dat uw supermarkt 'Wees een held met statiegeld' steunt.
Minimaal 90% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar de kinderen in Peru. Per deelnemende supermarkt reserveren wij maximaal 10% van de opbrengst voor onderhoud (van oa de collectebus) en voor publiciteit in uw werkgebied.
Zo publiceren wij aan het einde van het jaar de opbrengst van uw collectebus in een advertentie in een lokaal huis-aan-huisblad.


Wilt u meedoen?
Om deel te nemen aan 'Wees een held met statiegeld' of voor meer informatie over de actie of over Stichting Los Cachorros kunt u contact opnemen met Milou Steenks info@loscachorros.nl.

Los Cachorros in het kort
De Nederlandse moederorganisatie van Los Cachorros (met een bestuur dat bestaat uit vrijwilligers) richt zich op het genereren van de financiële middelen die nodig zijn voor het werk in Peru. Door het kleinschalige en resultaatgerichte karakter van de organisatie is er nauwelijks sprake van ‘overhead’ en is zeer transparant hoe het geld wordt besteed. Los Cachorros wordt gesteund door een Comité van Aanbeveling, met mensen uit de politiek, openbaar bestuur, bedrijfsleven en de culturele sector. Daarnaast is Los Cachorros in het bezit van het CBF certificaat voor kleine goede doelen en het ANBI label (Algemeen Nut Beogende Instelling).en ontvang 4x per jaar! het
laatste nieuws van Los Cachorros


Kamer van Koophandel
30168099
RSIN
816126239