Bezoek ook de pagina "Los Cachorros in de media" waarin met enige regelmaat nieuwe bijdragen worden geplaatst.

Voor informatie uit voorgaande jaren: zie links onder aan deze pagina.

Bezoek ook de pagina "Los Cachorros in de media" waarin met enige regelmaat nieuwe bijdragen worden geplaatst.
Door de ogen van vrijwilligster Suzanne...
3 december 2014

Geen dag is dezelfde in de dagopvang Los Cachorros. Als ik ´s ochtends opsta, weet ik dat er mij een nieuwe dag vol verrassingen te wachten staat. Komt het door de Peruaanse cultuur, die misschien net iets flexibeler is als de onze, of door de doelgroep waarmee Los Cachorros werkt, of is dit misschien gewoon het leven?

De ene dag kom je binnen en wordt je overladen met begroetingen, kussen hier en daar,  vrolijke gezichten. De volgende dag krijg je amper een woord en is de sfeer te snijden. Er breken wel eens ruzietjes uit. Sommigen tasten de grenzen van hun vrijheid af. Maar ja, hoe waren we zelf als tieners?!
De laatste tijd zijn er ook een aantal activiteiten geweest waar de jongeren erg naartoe geleefd hebben. Voor mij waren het net zo goed hoogtepunten. Zo kon Halloween niet voorbij gaan zonder dat het uitgebreid gevierd werd.

Een week op voorhand begonnen de voorbereidingen: er werden griezelige pompoenen gefabriceerd, de engste spinnen en vleermuizen bedekten de muren en de spinnenwebben zweefden overal rond. De beruchte nacht zelf kwamen alle vampieren, zombies en mummies tot leven. Ondanks de krakende botten en afgehakte lichaamsdelen werd er hevig gedanst op de beste Peruaanse beats. Een aantal zombies bleken een grote fan van Michael Jackson en zij hadden dan ook in de onderwereld iedere nacht geoefend om een weerzinwekkend dansje neer te zetten op het liedje ´Thriller´. Een angstaanjagende avond werd afgelosten met een nog angstaanjagendere groepsfoto.

Een ander hoogtepunt tijdens de afgelopen maand was de paseo familiar. We gingen met de families van alle kinderen van de dagopvang en het schooltje, op uitstap. Iedere werknemer begeleidde een familie. We leerden elkaar kennen, speelden spelletjes en bezorgden de families een dag waarin ze vooral veel plezier konden maken met elkaar. Fantastisch om te zien hoe ook de ouders enthousiast aan alle spelletjes meededen. Er werd samen gedanst op kleine stukjes krant, met een appel aan een touw rond het middel werden er balletjes voortgeduwd en er werd  vooral heel veel gelachen. Kortom, een fijne manier om de families beter te leren kennen!

Binnenkort komt de vakantie eraan voor de kids. Dan zullen er vast nog veel meer leuke activiteiten op het programma staan!
Lions Club Almere doneert ruim 3000 euro

Lions Club Almere Veritas overhandigde op 11 december 2013
€ 3.150 euro aan de Stichting Los Cachorros. De Lions hebben het geld bijeengebracht door verkoop van tweedehands boeken, een Charity Swing Party , giften van particulieren en van de ING-bank in Almere.
Los Cachorros gaat met dit geld de slaapvoorziening opknappen. Er komen 24 nieuwe matrassen, beddengoed, pyjama’s en andere voorzieningen voor overnachting. 
De Lions vormen een wereldwijde internationale organisatie. Lions Club Almere Veritas heeft voor dit project contact gezocht met de Lions Club in Ayacucho. Zij houden contact met de stichting en kunnen zien hoe het geld wordt besteed.

De Lions Club Almere Veritas organiseert op 17 mei 2014 in Spotlight aan de Amsterdamweg in Almere Stad opnieuw een Charity Swing Party. Iedereen is welkom. Er is live muziek met songs uit de jaren ’80 en ’90. Voor kaartverkoop, sponsoring en andere informatie kunt u bellen met 0621419607. Opnieuw gaat de opbrengst naar een goed doel.
14 januari 2014Marathon in Berlijn

Timo ter Meer en Michel van Miltenburg hebben de marathon in Berlijn gelopen. Het was voor hen de gelegenheid om zich in te zetten voor Los Cachorros. Hun slogan: een verenigd Berlijn, een plek waar oost en west elkaar ontmoeten.... Los Cachorros , die zich inzet om straatkinderen in Peru weer te verenigen met hun familie.
Met deze geweldige sportieve actie hebben ze maar liefst € 1261,- bij elkaar gelopen!!!
14 januari 2014Wilt u reageren op een van bovenstaande items, dan kan dit via e-mail.
en ontvang 4x per jaar! het
laatste nieuws van Los Cachorros


Kamer van Koophandel
30168099
RSIN
816126239